Čtyři způsoby, jak získat víc času

červenec 2019

Čas se nehledá, ten se dělá. Tyto čtyři způsoby mi pomáhají „mít víc času“.

1. Využívejte prostoje

Během dne trávíme spousty minut čekáním – tu pět minut, tam deset minut. Rozhodněte se dopředu, jak je využijete. Já tyto prostoje například trávím tím, že si pročítám zpravodajství, anebo se pomocí aplikace v telefonu učím anglicky.

2. Parkinsonův zákon v praxi

Práce vyžaduje tolik času, kolik máme na její vykonání. Když vám zavolají přátelé, že se k vám staví za 20 minut na návštěvu, stihnete vygruntovat, a to celkem efektivně a dobře. Jinak řečeno, bez ohledu na to, jak rychle je možné práci udělat, bude nám to trvat prostě tak dlouho, kolik času máme. Nastavte si tedy, kdy s určitým úkolem začnete a kdy skončíte. Uvidíte, jak vám to půjde od ruky. Zjistíte pak, že osmihodinovou pracovní dobu zaplňujete úkoly, které byste v pohodě zvládli za polovinu času.

3. Dvě mouchy jednou ranou

Musíte se rozhodnout, jestli se budete věnovat sportu, nebo setkání s přáteli? Spojte to! Vezměte své přátele do bazénu, na procházku, nebo na tenis či na kolo.

4. Uvařte více

A proč by ne? O víkendu uvařte větší porce, než sníte a zbytek zamrazte. V týdnu se to bude hodit. Pokud potřebujte nakoupit jenom pečivo, zvolte obchůdek při cestě a nezajíždějte do supermarketů, které vás „okradou“ o čas parkováním, hledáním, stáním ve frontě.

Držím palce!

Eva Fruhwirtová

Mozkové závity vám roztočí Eva Fruhwirtová Leopolda Pokorného 24/28, Třebíč 674 01 fruhwirtova@mozkoherna.cz / +420 737 103 866