Ovládání filmů myšlenkami není sci-fi. Je to neurotrénink

listopad 2017

Systém MyndPlay je platforma pro video, která umožňuje používat mysl k interakci a k ovládání nebo řízení výsledku ve videu.

Anglický systém MyndPlay, který využívá BrainWave technologii, pomáhá se zlepšováním soustředění a nácviku ovládání myšlenkových procesů.  Pro snímání mozkové aktivity používáme EEG čelenku se senzory. Výsledky vyhodnocuje speciální software v počítači. Monitor zobrazuje tři tachometry a záznam mozkových vln. Na tachometrech vidíme úroveň soustředění, relaxace a kombinace soustředění a relaxace. To ale není zdaleka vše.

Díky použití revoluční technologie čipů NeuroSky® a v kombinaci s inovativní technologií MIME® umožňuje systém MyndPlay ovládat dění ve filmu. Když jsem to poprvé slyšela, nechtělo se mi tomu věřit. Jak mohu já jako divák ovládat to, co se děje ve filmu? Musela jsem to zkusit. A byla jsem nadšená. Systém MyndPlay používáme v naší mozkoherně a při neurotréninku. Je to chytrá zábava a trénink mozku v jednom.

 

Představte si, co chcete udělat. A uděláte to

Oblíbeným tréninkovým videem jsou Vysoká lana, Golf a Bowling. Na hlavu nasadíme EEG čelenku a hráče posadíme před monitor. Vybereme tréninkovou aplikaci a vše ostatní už je na trénovaném hráči. Pro začátek začneme z vysoka. Na monitoru se rozběhne video a hráč se ztotožní s postavou, kterou vidí. Od této chvíle se „převtělí“ a její konání ovládá hráč ve své hlavě.  Schopnost ovládat emoce si krásně protrénujete při vysokých lanových překážkách. Před vámi je celkem patnáct výzev. Nedívejte se dolů…a do toho.

Aplikace Bowling je díky systému MyndPlay první mozkem řízená hra bowlingu na světě. Hráč se přenese k bowlingové dráze. Ve videu vidí, jak uchopuje kouli. A vrhá… Výsledek, tedy počet shozených kuželek, závisí na stavu mysli hráče. Během celého videa je na monitoru přítomen tachometr, který ukazuje stav mysli.

MyndPlay používáme jakou součást neurotréninku. Stejně jako profesionální golfový trenér Tomáš Němec.

 

 

Mozkové závity vám roztočí Eva Fruhwirtová Leopolda Pokorného 24/28, Třebíč 674 01 fruhwirtova@mozkoherna.cz / +420 737 103 866