Pět vyzkoušených aplikací, se kterými se doma nudit nebudete

duben 2020

Čas, který nyní trávíme doma, využijme chytře a zábavně. Zkuste například tyto aplikace, které nás zaujaly.  

Křížovky, sudoku, osmisměrky. Luštit můžete online, nebo si luštěnky stáhnout a vytisknout. Je to pecka! Na stejném webu najdete také hry. Mně se nejvíc líbí Najdi rozdíl. Obrázků je tam hodně, takže s tím do konce nouzového stavu určitě vydržíte.

Luštěte zde.

 

Pracovní listy z fyziky, které ožijí, když se na ně podíváte přes telefon nebo tablet. To je úžasná aplikace Vividbooks. Zatím je dostupná pro zařízení Apple, ale už se pracuje i na verzi pro Android. Takto si představuji interaktivní vzdělávání. Děti to musí obrovsky bavit. Myslím, že dospělé taky. Mě to teda hodně chytlo. Mimochodem tento nápad vznikl jako diplomka českého studenta.

Stahujte zde.

 

Kdo by neznal puzzle? Jenže když je jednou člověk složí, už se mu nechce je znovu rozebírat. Online puzzle sice neprocvičí jemnou motoriku, za to soustředění a paměť ano. Obrázky můžete skládát s dětmi, to je ta nejlehčí verze od 4 dílů. Jak budete nabírat na síle, můžete si přidávat více kousků. Výběr obrázků je velký. S chutí do toho a půl je hotovo (říká se u nás).

Vyzkoušejte zde.

 

Královská hra. Naučte se ji, nebo si zahrajte. Šachové turnaje si užijete tady.

 

Podcasty frčí! Nevíte, jaké si vybrat? Přehled českých podcastů najdete na tomto webu. Doporučuji stáhnout si aplikaci do telefonu. A můžete poslouchat v křesle, na zahradě, v posteli, kdekoliv. Mně osobě se moc líbí podcast Českého rozhlasu Wave s názvem Balanc.

Eva Fruhwirtová

 

Mozkové závity vám roztočí Eva Fruhwirtová Leopolda Pokorného 24/28, Třebíč 674 01 fruhwirtova@mozkoherna.cz / +420 737 103 866